سیروپها از جمله فراروده های میوه هستند که تولید آنها از استقبال بی نظیری توسط مردم برخوردار شده است. این محصول از کنسانتره ایرانی قابل تهیه است که به نسبت قیمت خرید بسیار مناسبی نیز دارد.
در آشپزی معمولاً سیروپ به مایعی گفته می شود که غلیظ و چسبناک است و در اثر جوشاندن شکر در آب تهیه می شود. حال اگر همین محصول در مجاورت شیرینی میوه جات باشد آن را سیروپ طعمدار میوه می نامیم. مثلاً برای تهیه سیروپ انار می توان از مواد اولیه کنسانتره انار استفاده کرد. معمولاً از انواع سیروپ ها در صنعت شیرینی و کیک پزی و پنکیک و … استفاده می شود. ویژگی خوب این محصول ترکیب شدن آسان با سایر مواد غذایی است و این به دلیل ساختار غلیظ و چسبنده سیروپ است.
از سیروپ ها با نام شهد نیز یاد می شود.