کنسانتره و پوره میوه عمدتاً برای آبمیوه سازی در ایران تولید می شوند. خرید کنسانتره و پوره البته از طرف سایر شرکت های صنایع غذایی نیز در حال افزایش است.
کنسانتره و پوره هر دو از فراوری میوه تازه به دست می آید که مراحل زیر را برای تولید عمدتاً طی می کنند:
- شست و شو میوه
- آبگیری میوه
- پخت میوه در دمای پایین به روش اسموزی
- فیلتراسیون و لرد گیری برای کنسانتره میوه
همچنین در برخی موارد پروسه پاستورازاسیون نیز پیش از بسته بندی محصول نهایی انجام می شود.
آبمیوه سازان ترجیح می دهند پیش از تولید هر آبمیوه ای پیش از آن در حجم کمی به عنوان نمونه معرف بازارسنجی برای محصول مد نظر داشته باشند. در ایران به خاطر جمعیت گسترده و زیادی که در مناطق مختلفی پخش هستند، بازار بسیار خوبی برای تولید آبمیوه هستند. طبیعی بودن آبمیوه شرط مهمی برای استقبال از آن است و چه بهتر نوشیدنی هایی مصرف شود که درصد استفاده کنسانتره آن بیشتر باشد.