خرما یکی از مهمترین محصولات ایران است که در مناطق جنوبی کشور حاصل می آید. خرما انواع گوناگونی دارد، برخی به صورت بسته بندی به عنوان خرمای ضیافتی و برخی جهت تولید کنسانتره مورد استفاده قرار می گیرد.
آمار استفاده از کنسانتره خرما
کنسانتره میوه شامل مراحل زیر می باشد:
- شستشو
- هسته گیری
- خرد کردن
- حرارت دهی
- فرمانتاسون
- پرس کردن
- آروماگیری
- شفاف سازی
- فیلتراسیون
- تغلیظ یا کنسانتره
خرما نیز مانند دیگر میوه ها با طی کردن مراحل ذکر شده به صورت کنسانتره تولید می شود. طبق آمار کنسانتره خرما دارای ۴۴ تا ۸۸ درصد مواد قندی و کربوهیدرات و ویتامین ها است.
بمابراین از این کنسانتره به عنوان جایگزین شکر در تولید سایر آبمیوه ها استفاده می شود.
طبق طرح آماری کنسانتره خرما در ترکیبات حدود ۴۰ نوع آبمیوه مخلوط می شود و دلیل استفاده موارد زیر است:
- افزایش ویتامین C در محصولات
- سبب افزایش زمان نگهداری محصول می شود.
گران ترین خرما در ایران
خرما در ایران انواع گوناگونی دارد:
- خرما استعمران
- خرمای شاهانی
- خرمای ضیافتی
- خرمای زاهدی
- خرمای کبکاب
- خرمای ربی
- و در آخر گران ترین خرمای ایران پیارم:
این خرما در جنوب ایران و استان هرمزگان تولید می شود. پرورش این محصول به صورت ارگانیک بوده و از مواد شیمیایی در آن استفاده نمی شود.
این خرما به ۳ علت چه در ایران و چه در خارج از کشور طرفداران زیادی دارد.
- قند آن سریع الهضم است
- خشک بودن این نوع خرما
- قابلیت نگهداری آن در مدت طولانی
فروش عمده کنسانتره خرما طبیعی
براساس توضیحات، خرما یکی از محصولات اقتصادی کشور به شمار می رود. از آنجا که این محصول به صورت ارگانیک تولید می شود، در تولید آب میوه ها به عنوان جایگزین شکر به صورت عمده به فروش می رسد.
البته در این سایت قیمت انواع کنسانتره میوه نیز آمده است.