تمشک ایرانی از انواع مرغوب محصولات خطه شمال و غرب ایران است. برای عرضه کنسانتره تمشک می توان هر ساله در فصول بهار و تابستان اقدام به تولید کرد.
تمشک محصول بسیار جذابی است؛ میوه تمشك ترش مزه و به صورت خام یا پخته، شربت، كمپوت، کنسانتره و پوره مصرف می شود. مصرف مداوم تمشک مانند انار موجب ترقیق خون و بهبود گردش خون می شود.
از آنجا که محصولات کنسانتره و پوره ای عمر طولانی تری برای نگهداری دارند؛ برای جلوگیری از خرابی انواع تمشک را نیز می توانند به کنسسانتره و یا پوره تبدیل کنند.
تمشک پس از چیده شدن از بوته باید دم گیری و برگ گیری بشود. سپس برای تهیه پوره و یا کنسانتره از آن استفاده می شود.
کنسانتره و پوره تمشک نیز برای بسیاری از صنایع تهیه بستنی، سیروپ، جویس، آبمیوه، اسموتی و … استفاده می شود.