انار نی ریز ( فارس ) هر ساله بخش قابل توجهی از صادرات کنسانتره انار را به خود اختصاص می دهد. نی ریز یکی از شهرستان های استان فارس است که کشت و پرورش انار در آن به خوبی قابل رویت است.
مراحل تولیده کنسانتره انار
تولید کنسانتره انار در مراحلی مختلفی انجام می شود که می توانیم به ترتیب بدین صورت بیان کنیم.
- جداسازی پوست انار
- انتقال به مخزن ذخیره
- آب گیری انار
- پاستوریزاسیون
- تغلیظ ( دو مرحله ای )
- استریلزاسیون
- بسته بندی
برای آشنایی بیشتر در مورد عملیات تولید کننده کنسانتره به شرح جزئی از آن می پردازیم.
بعد از جداسازی پوست انار آنها را به مخزن ذخیره انتقال می دهند. ( توسط مونوپمپ )
با پرس کردن انارها آب آن را گرفته و فیلتر می کنند. ( پاستوریزاسیون )
در دو مرحله انار را با گرم می کنند تا به درجه بریکسی که می خواهند برسد. استریلیزاسیون یا حرارت نهایی است که به محصول انار می دهنند تا آن را از چرخه تولید خارج و واحد بسته بندی انتقال می دهند.
ثولید و صادرات کنسانتره انار
ایران در صنعت آبمیوه سازی و کنسانتره دارای ظرفیت خوبی است و در این صنعت صادرات کنستانتره انار با کیفیت بالایی صورت گرفته است.
از جمله کشورهای که صادرات کنسانتره انار شکل گرفته است.
- ارمنستان
- ترکیه
- افغانستان
- پاکستان
- روسیه
- ترکمنستان
بیشترین موارد استفاده ای که باعث شده بازار صادرات کنسانتره انار از رونق بالایی برخوردار باشد موارد زیر است.
- شیرینی پزی و محصولاتی که نیازمند پخت هستند.
- آبمیوه، نکتار، اسموتی، نوشیدنی میوه ای
- فروت فیل، روکش بستنی
- مربا و مارمالاد
- ماریتادها و انواع سس ها
- دسر و شکلات
بیشتر بدانید
صادرات کنستانتره انار در بشکه های فلزی اسپتیک در وزن های مشخص انجام می شود.
انواع کنسانتره انار تولید شده
در بخش های تولیدی کنسانتره انار به دو نوع :
- کنسانتره شفاف
- کنسانتره غیر شفاف
تقسیم کرده اند. کنسانتره انار تولیدی بعد از گذراندن مرحله آبگیری با دستگاه های خاص فیلتر می شود و با حرارت دادن به آن قسمتی از آب انار بخار می شود تا محصول غلیظ شود.
در تغلیظ اولیه کنسانتره این محصول غیرشفاف میدانند اما در مراحل بعد، بعد تصفیه مجدد کنسانتره شفاف تولید می شود.